Spellemann 2016 blir to eventer

Spellemann 2016 går av stabelen i Oslo lørdag 28. januar 2017.
Da arrangeres det to eventer, ett på Sentralen og ett på Sentrum Scene. Begge sendes direkte i NRKs kanaler.

”Spellemann ønsker å øke synligheten for alle sjangere og nominerte og vi ønsker at alle priser skal få sin egen plass uten å bli redigert inn som fragmenter i ett event. I tillegg ønsker vi å spisse opptredener og innhold for ulike målgrupper. Derfor har vi i år valgt å dele Spellemann i to eventer; Spellemann Prisutdeling og Spellemannshow», sier styreleder Marte Thorsby.

«Spellemann Prisutdeling» vil foregå på Sentralen. Prisutdelingen overføres direkte på nrk.no, og sendes i sin helhet på NRK1 samme kveld.

Under Prisutdelingen deles sjangerpriser ut. Det inviteres rundt 350 gjester bestående av nominerte, jury, bransje og andre inviterte gjester. Det vil ikke bli solgt billetter til prisutdelingen. Arrangementet holdes i den praktfulle marmorsalen og vil ha et høytidelig preg der sjangerprisene får sin fortjente plass. Det vil bli opptredener med sjangerbredde gjennom prisutdelingen.

Senere samme kveld blir ”Spellemannshowet” arrangert på Sentrum Scene. Spellemannshowet vil være et storslagent show med opptredener av noen av de mest populære artistene fra 2016, og sjangerfrie priser vil bli delt ut. Det blir solgt billetter til publikum og bransje. Showet blir sendt direkte på NRK1.

«Begge arrangementer livestreames på nrk.no og vil bli fyldig dekket i Spellemanns sosiale medier. Spellemann ønsker å gi publikum muligheten til å følge prisutdelingen og showet på den måten de selv vil, og derigjennom komme nærmere spenningen, nervene og stemningen på arrangementene», avslutter Thorsby.

Spellemann 2016 produseres av Rubicon TV.

 

Beste hilsen
Spellemann AS