Etablert kategori trekkes

Som en følge av få påmeldinger i kategorien Danseband, har styret i Spellemann AS vedtatt å trekke kategorien fra Spellemann 2017. 

Med over 700 unike og 1350 påmeldinger totalt har Spellemann 2017 satt rekord i antall innsendte bidrag sammenlignet med tidligere år. Dessverre gjelder det ikke i Danseband-kategorien, som de siste årene har hatt en stor nedgang i antall påmeldinger.
– Dette er veldig synd, sier styreleder i Spellemann AS Marte Thorsby. Danseband er en sjanger med stor popularitet og et hengivent publikum over hele landet. Men antall påmeldte de siste fire årene kan tyde på at det ikke har vært stor nok rekruttering og nyutgivelser i denne kategorien på en stund. Med kun 8 påmeldte utgivelser i år ser vi det ikke naturlig å opprettholde Danseband som egen kategori, legger hun til.
Historisk sett har flere kategorier kommet og gått siden den storslåtte prisutdelingen ble etablert allerede i 1973, og flere har endret navn i løpet av årene. Tidligere har blant andre Ole Ivars, Anne Nørdsti, Dænsebændet og Scandinavia blitt tildelt prisen for Årets Danseband.
– Spellemann er en dynamisk prisutdeling som skal følge med og tilpasse seg etter tidens krav og behov, sier Thorsby. Priskategoriene følger artistenes og publikums mønster, og styret vurderer kontinuerlig kategorier og reglement får å best mulig gjenspeile virkeligheten.
Påmeldte i Danseband-kategorien vil få tilbud om å vurderes i en annen kategori etter innstilling fra Spellemanns kontrollutvalg. Hver enkelt kategori vurderes av en kompetent fagjury og nominerte offentliggjøres under pressekonferanse 9. januar 2018.
Spellemann 2017 går av stabelen i Oslo Konserthus den 25. februar 2018 og sendes direkte på NRK 1.