Disse leder Spellemann 2019

Lørdag 28. mars er det duket for en feststemt helaften når musikkåret 2019 skal feires. Nå er det klart at Atle Pettersen og Yousef Hadaoui leder sendingen sammen med Spellemann-veteranen Tarjei Strøm.


FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK

Fra moromann til Spellemann

Det er programlederen Atle Pettersen og komikeren Yousef Hadaoui som leder første del av sendingen. Hadaoui, som er kjent fra NRK-programmer som «Svart Humor» og «Satiriks» gleder seg til å ta seg an et oppdrag som programleder for en direktesending.

– Jeg går fra moromann til Spellemann. Det er en ære å bli spurt om å lede en «tungvekter» som Spellemann sammen Atle, sier Hadaoui.

Atle Pettersen har som programleder for «Beat for beat» og «Idrettsgallaen 2018», både kunnskap om musikk og å lede store direktesendinger. Men å være programleder for Spellemannprisen føles likevel ærefullt og spesielt.

– For meg er det er av de aller gjeveste programmene å få lede! Det er en aldri så liten drøm som går i oppfyllelse. Jeg gleder meg til alt egentlig, sier Pettersen.

Slik blir sendingen

FOTO: PERNILLE SOLÅS, NRK

Også i år blir TV-sendingen delt opp i to deler. Første del, som ledes av Pettersen og Hadaoui, sendes kl. 19:50 på NRK1. Fortsettelsen, som starter kl. 22:10, blir ledet av Tarjei Strøm. Det er tredje gangen Strøm er programleder for prisutdelingen.

– Det er virkelig en sann ære å få lede Spellemann for tredje året på rad. Å hedre alt det fantastiske som skjer i norsk musikk er det kjekkeste jeg gjør på TV, og er definitivt årets høydepunkt for meg, sier Strøm.

Her er alle de nominerte

Informasjon om hvem som er nominert i de forskjellige kategoriene kan du se her.