Under Overflaten – Podkast

I podkasten Under Overflaten møter du Spellemannvinnere som går i dybden på musikken og artistlivet. Podcasten er laget av André Løyning for Spellemann. Grafisk profil av Samra Avdagić. Hør de fire første episodene her:

For å presentere musikerne og musikken på et grundigere nivå slipper Spellemann podkasten Under Overflaten.

En av Spellemanns viktigste roller er å løfte bredden av norsk musikk, ikke bare gjennom selve prisutdelingen, men også gjennom resten av året.

-Vi ønsker å gå i dybden på musikken og de som står bak, sier musikkjournalist André Løyning som står bak podcasten. Sammen med Spellemann lager han en podkast-serie på åtte episoder der du får møte et utvalg av vinnere fra siste års Spellemannpris.

I denne første episoden av podkasten Under Overflaten får du et ærlig og grundig bekjentskap med Mari og Tor Egil Kreken fra Darling West. En 25 minutter lang samtale om sjangerbegrepene, inspirasjon, låtskriving og livet som musikere i et kreativt miljø du kanskje ikke visste fantes i dette landet. Darling West var nominert til Spellemann 2014 i klassen Country med sitt første album, under Spellemann 2016 vant de samme klasse for oppfølgeren Vinyl and Heartache.

-Man regner jo egentlig med at prisen skal gå til noen andre, men denne gangen ble det oss, forteller Mari og Tor Egil i podkastens første episode, om det å motta Spellemannprisen.

Darling West har fått overveldende god respons i USA, men at bandet har vunnet noe som helst i en «country»-kategori fikk de ikke mye forståelse for i sjangerens hjemland.

-Vi driver jo ikke med sånn honky-tonk eller twang som amerikanerne gjerne forbinder med country, forteller Mari. Vi er vel egentlig mer folk og americana.

Tor Egil, som starta sin musikalske karriere med å gå på orgelkurs, forteller at country er enormt kommersielt i USA, mens musikken som faller under americana ligger litt lengre ned på skalaen når det kommer til det kommersielle.

-Noen mener at de kan høre en nordisk klang i det musikalske, og det synes vi bare er kjempefint, legger han til.