Spellemann lanserer prisen Årets album og fornyer juryordningen

Styret i Spellemann AS har besluttet å endre i både kategorier og juryordningen til Spellemann 2015.

Kategorien Årets album er helt ny og deles ut til et album som har utmerket seg særskilt i løpet av året som har gått, på tvers av sjanger.

Årets produsent har vært delt ut en gang tidligere, men innføres nå blant de faste prisene. . Prisen tildeles en norsk produsent som har utmerket seg i året som har gått.

Kategorien Årets hit endrer navn til Årets låt og bedømmes etter en helhetsvurdering, der det i tillegg til skjønn også legges vekt på radiospilling og salg.

I samarbeid med TONO endres navnet på Komponistprisen til TONOs komponistpris.

I tillegg er Årets musikkvideo tilbake etter 2 års pause.

Også juryordningen for Spellemann har vært gjennom en omfattende revidering, etter innspill fra tidligere jurymedlemmer og et bredt utvalg av representanter fra bransjen.

”Hovedendringen er innføring av en storjury som tar en første juryering før fagjuryene overtar. Fagjuryene skal også for første gang diskutere med hverandre underveis i prosessen”, uttaler Marte Thorsby, styreleder i Spellemann AS

Beskrivelse av juryordning og juryinstrukser er tilgjengelig på www.spellemann.no

Påmeldingen til Spellemann 2015 åpnes 16. september, og fristen for påmelding er 16. november. Alle nominasjonene offentliggjøres på pressekonferanse 5. januar 2016.

Spellemann 2015 arrangeres i Oslo Spektrum 30. januar 2016. Spellemannshowet vises direkte på NRK1, og produseres av produksjonsselskapet Monster.

Spellemannprisen er Norges viktigste musikkpris og har vært delt ut årlig siden 1973. Spellemannprisen arrangeres av Spellemann AS, eiet av FONO og IFPI Norge.