Silje Nordnes og Sandeep Singh programledere for Spellemann, sammen med Tarjei Strøm

Sandeep Singh og Silje Nordnes. Foto: Julie Marie Naglestad / NRK

Mange fortjener heder og ære etter musikk-året 2020. 26 spellemannpriser skal deles ut. I år fordeles det på to TV-program, hvor Silje Nordnes og Sandeep Singh leder det ene og Tarjei Ström det andre. Det blir storslått feiring og unike opptredener.

I år vil utdelingen foregå uten publikum og nominerte i salen. Nominerte og vinnere vil likevel hedres på en koronavennlig måte, både i og utenfor studio. Mens Silje og Sandeep hovedsaklig vil være basert i Oslo, skal Tarjei treffe nominerte og vinnere rundt i hele Norge.

– Jeg har sett alle Spellemann-showene de siste 20 årene og har drømt om å få være til stede i salen. Og nå skal jeg faktisk lede det. Det blir gigantisk!, sier en overveldet Sandeep Singh.
– Det blir kanskje den jobben i livet der jeg vil føle på mest ærefrykt.

Sandeep  jobber for tiden som radioprogramleder i P13 og er glad for at han skal dele jobben med noen som er godt trent på direktesendt TV.
Silje Nordnes så vi sist som programleder for Melodi Grand Prix. Hun tror at årets Spellemann-utdeling blir ekstra viktig.

– Musikk er alltid viktig, men ekstra mye nå når mange har det vanskelig. Artistene og bransjen har også hatt det tøft, men det lages likevel så vanvittig mye bra. 
– Det skal vi feire med vidunderlige artistopptredener og prisutdeling, avslutter Nordnes. 

Tarjei Strøm. Foto: Robin Bøe