Ny gjennomgang av kategorien Danseband

Etter offenliggjøring av de nominerte til Spellemann 2016, ble Spellemann gjort oppmerksomme på at en av de nominerte i kategorien Danseband, Ausekarane med «Ein hau med hitts», er et samlealbum med hovedsakelig tidligere utgitte innspillinger.

Under påmeldingskriterier i reglementet for Spellemann 2016 står det:
«Utgivelsen som meldes på skal første gang ha vært utgitt i Norge mellom 1. januar 2016 og 31. desember 2016». Med dette menes at Spellemann 2016 skal reflektere førstegangsutgivelser som har kommet i 2016, enten det er album eller enkeltlåter.

Spellemann åpner riktignok for at det kan påmeldes spillelister der det også inngår eldre materiale, men i så tilfelle skal minst 50 % av innspillingene være første gang utgitt i 2016.

Albumet «Ein hau med hitts» ble av juryen vurdert ut fra kriteriene at både albumet og låtene var første gang utgitt i 2016. Når det ved nærmere undersøkelse viste seg at langt over 50 % av albumet er gamle innspillinger som er tidligere utgitt, så Spellemann ingen annen løsning enn å diskvalifisere albumet og annulere nominasjonen til «Ein hau med hitts».

Spellemann beklager at dette ikke ble fanget opp i forbindelse med påmelding, og har som følge av dette gitt plateselskapet mulighet til å melde på spilleliste ihht reglementet. Plateselskapet valgte å meldte på en spilleliste «Ausekarane 2016» som fyller kriteriene i reglementet.

Etter en ny vurdering av de påmeldte utgivelsene i kategorien inkludert den nye påmeldte spillelisten «Ausekarane 2016» har fagjuryen landet på å nominere spillelisten «Ausekarane 2016» til Spellemann 2016 i kategorien Danseband. Nominasjonene av Picazzo og Torgeir & Kjendisene er selvfølgelig ikke er berørt.

De nominerte til kategorien Danseband for Spellemann 2016 er etter fagjuryens nye gjennomgang:
AUSEKARANE                                 Ausekarane 2016
PICAZZO                                             Blindvei
TORGEIR & KJENDISENE       En runde til