Kultur- og likestillingsminister Abid Raja offentliggjør årets Spellemann-nominerte

Fredag 7. februar er det duket for offentliggjøringen av de nominerte til Spellemann 2019 under en pressekonferanse på Grand Hotel i Oslo. Kultur- og likestillingsminister Abid Raja vil lede pressekonferansen og avsløre årets nominerte til landets viktigste musikkpris.

Det er første gang i Spellemann sin 48 år lange historie at en pressekonferanse blir ledet av en sittende kultur- og likestillingsminister. Styreleder i Spellemann, Marte Thorsby, er begeistret.

– Vi i Spellemannprisen synes det er veldig hyggelig at kultur- og likestillingsministeren har tid og lyst til å være med å kaste glans over de beste norske musikkutgivelsene i 2019!, sier Thorsby. 
Den nyutnevnte kultur- og likestillingsministeren gleder seg til oppdraget.

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja offentliggjør årets Spellemann-nominerte

– På tvers av mange sjangere er norsk musikk i verdensklasse. Det er veldig stas for meg å få kunne være med å presentere de nominerte til en så viktig og gjev musikkpris som Spellemannprisen, sier statsråden.

Pressekonferansen holdes på Grand Hotel i Oslo, fredag 7. februar, kl. 13.15. (Oppmøte presse er 12.45). ​Spellemann 2019 går av stabelen Lørdag 28. mars på Chateau Neuf i Oslo og sendes på NRK1.